Жорсткий карантин буде введено з 8 до 24 січня, не зважаючи на зменшення кількості хворих — брифінг МОЗ

28 Грудня 2020 11:10 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 28 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 4385 нових випадків COVID-19, серед них 196 дітей та 141 медичний працівник. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано 1588 осіб;
  • летальних випадків — 75;
  • одужала 7191 особа;
  • здійснено 15 332 тестування, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) — 12 225 та методом імуноферментного аналізу — 3107.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у м. Київ (851), Запорізькій (472), Миколаївській (347), Дніпропетровській (303) та Київській (283) областях.

Міністр зауважив, що показник зроблених тестів ПЛР знизився, це пов’язано насамперед з тим, що почалося застосування тестів на антиген, які за 15 хв показують результат. «Питання, яке наразі всіх турбує, це введення жорсткого карантину, який передбачений з 8 до 24 січня. Ми вважаємо, що його необхідно проводити, не зважаючи на те, що ми спостерігаємо суттєве зменшення кількості захворілих. За нашими прогнозами, ми очікуємо збільшення кількості хворих, що саме припадає на січень 2021 р.» — наголосив він. Окрім прогнозованого збільшення кількості хворих на COVID-19, очікується також сезонне підвищення захворюваності на грип.

Відповідаючи на питання, М. Степанов також поінформував, що минулого тижня було підписано наказ щодо затвердження дорожньої карти з вакцинації населення (Національний план вакцинації населення проти COVID-19). У ньому передбачено 5 етапів вакцинації, описано, як саме вона проходитиме, тощо. Але багато чого залежить від вакцини, якою будуть робити щеп­лення на різних етапах. Так, різні вакцини потребують дотримання різного холодового ланцюга, зокрема, починаючи з температури зберігання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті