МОЗ ініціювало внесення змін щодо удосконалення процедури розслідування випадків смерті окремих категорій медиків

30 Грудня 2020 12:05 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 30 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 7986 нових випадків COVID-19, серед захворілих 272 дитини та 453 медичних працівники. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 2925 осіб;
  • летальних випадків — 243;
  • одужало — 16 355 осіб;
  • здійснено 52 746 тестувань, із них методом полімеразної ланцюгової реакції 35 504 та методом імуноферментного аналізу 17 242.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у м. Київ (1131), Запорізькій (739), Одеській (729), Київській (623), Дніпропетровській (462) та Харківській (412) областях.

Міністр охорони здоров’я поінформував про зміни, які відбуваються в питаннях боротьби з COVID-19, зокрема, про роботу  Національного контакт-центру з протидії поширенню COVID-19 (далі — Центр). Станом на 29 грудня до Центру звернулося близько 114 тис. громадян. Окрім того, за допомогою Центру впроваджується максимально зрозумілий алгоритм отримання достовірної інформації щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби. «МОЗ спільно із Фондом соціального страхування відпрацювали механізм приймання та опрацювання запитів щодо виплат, які здійснюються Фондом у разі захворювання або смерті медичних працівників від COVID-19. Тобто медики, які перехворіли, чи родичі загиблих можуть звернутися до контакт-центру та отримати всю необхідну інформацію. Відтепер медичні працівники та члени їх родин зможуть звертатися для отримання оперативної інформації про стан розгляду їх заяв та здійснення відповідних виплат», — зазначив М. Степанов.

Також МОЗ було проведено зустріч із представниками Міністерства соціальної політики, Фонду соціального страхування, Державної служби з питань праці, у результаті якої було ініційовано внесення правових змін щодо удосконалення процедури розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників, які будуть винесені в найближчий час на розгляд Уряду. Очільник відомства також нагадав, що було затверджено дорожню карту з вакцинації населення проти COVID-19.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті