Уряд затвердив Технічний регламент на косметичну продукцію

21 Січня 2021 10:40 Поділитися

Кабінет Міністрів України під час засідання, яке відбулося 20 січня, надав протокольне доручення Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України визначити Державну акціонерну компанію «Ліки України» централізованою закупівельною організацією та в разі потреби подати на розгляд Уряду відповідні документи.

Окрім того, Урядом було прийнято постанову про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію з техніко-юридичними правками. Даний регламент встановлюватиме нові вимоги до обігу та безпеки косметичної продукції та передбачатиме:

  • можливість використання новітніх технологічних розробок;
  • можливість використання альтернативних методів тестування косметичної продукції;
  • здійснення ринкового нагляду щодо відповідності продукції встановленим вимогам.

Передбачається, що постанова, якою було затверджено Технічний регламент на косметичну продукцію, набуде чинності через 18 міс після її опублікування. Ще одним прийнятим рішенням Уряду є схвалення проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки». Так, проєктом Закону України пропонується створити Державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки у складі спеціального фонду Державного бюджету України, до якого будуть спрямовуватися ліцензійні платежі у сфері азартних ігор та лотерей. Починаючи з 2022 р. кошти з цього фонду спрямовуватимуться на підтримку медицини, спорту, освіти, культури та науки, а також частково до місцевих бюджетів, на території яких розташовані гральні заклади казино та зали гральних автоматів. Зокрема за рахунок цих коштів планується створити сучасну клінічну базу для лікування онкологічних захворювань у Національному інституті раку.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті