У лютому очікується поставка від 100 до 200 тис. доз вакцин компанії «Pfizer»/«BioNTech» — Денис Шмигаль

26 Січня 2021 4:25 Поділитися

Під час виступу у Верховній Раді України 26 січня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зупинився на питанні, яке наразі є актуальним — це проведення вакцинації проти COVID-19.

«Імунізація населення безпечною та якісною вакциною проти коронавірусної хвороби є найважливішим компонентом стратегії Уряду в подоланні цієї хвороби та ми маємо чіткий план з проведення вакцинації, законтрактовано необхідну кількість вакцин, які потрібні для того, щоб усі бажаючі цього року отримали її, та підготували для цього необхідну логістичну інфраструктуру, аби розпочати кампанію з вакцинації вже в лютому цього року», — зазначив Глава Уряду.

Дорожня карта, або Національний план з вакцинації населення проти COVID-19 включає 5 етапів. Загальна мета Дорожньої карти — охоплення щонайменше 50% населення до кінця 2021 р. За словами Д. Шмигаля, Україна буде забезпечена необхідною кількістю вакцин та це відбудеться в ті терміни, які були заплановані. «Джерела отримання вакцин — це глобальна ініціатива Covax, у рамках якої ми очікуємо поставки вакцин у розмірі від 8 до 16 млн доз протягом цього року. Україна вже подала всі необхідні документи для отримання вакцин так званої першої хвилі та до 1 лютого очікуємо рішення Covax відносно включення до розподілу в рамках першої хвилі. У разі позитивного рішення ми отримаємо в лютому від 100 до 200 тис. доз вакцин компанії «Pfizer»/«BioNTech» — наголосив він.

Окрім того, Д. Шмигаль поінформував, що Україна також може отримати й інші вакцини, але лише від тих компаній, з якими Covax має укладені угоди щодо поставки та виробництва. Це вакцини від «Pfizer»/ «BioNTech», «АстраЗенека», «Новомакс» та «Sanofi».

30 грудня 2020 р. Україна уклала договір на закупівлю вакцин від компанії «Сіновак» на суму 964 млн грн та кількість вакцин становитиме 1 млн 913 тис. доз. Щодо графіка поставок, то Глава Уряду зауважив, що постачання відбудеться через 30 днів після реєстрації вакцини в країні виробника або в інших країнах із жорсткою регуляторною політикою.

Як зазначив Прем’єр-міністр, Уряд продовжує підготовку медичної системи до проведення вакцинації та в першу чергу це стосується логістики, визначення маршрутів для оперативної та безпечної доставки вакцин, формування бригад, що проводитимуть щеплення тощо.

Наразі Уряд спільно з Національною службою здоров’я України розробляють окремий пакет медичних послуг, який покриє витрати медичних закладів на організацію та проведення вакцинації проти COVID-19.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з урядового сайту
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті