МОЗ за залишки коштів додатково закупить ліки для пацієнтів, які потребують антиретровірусної терапії

22 Лютого 2021 7:18 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 15.02.2021 р. № 119 надає дозвіл МОЗ України із залученням спеціалізованої організації «Crown Agents» здійснити закупівлю ліків для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей. Закупівлі здійснюватимуться за рахунок залишків коштів, передбачених для закупівлі хіміотерапевтичних препаратів, радіофарм­препаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих, що утворилися у 2019 р. на рахунках спеціалізованої організації.

Відтак задля проведення закупівель до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 р. за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру», вносяться відповідні зміни, а саме: у підрозділ «Лікарські засоби, імунобіологічні препарати для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та лікарські засоби для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей» додається 4 нові міжнародні непатентовані назви лікарських засобів та вакцина для профілактики грипу.

Зауважимо, що ця постанова набула чинності у зв’язку з опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 19.02.2021 р. № 34.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 23.02.2021 11:51
Какой ПОЗОР! Онкологических больних оставили без медикаментов. а их деньги на лечение СПИДА!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті