Використання у медичній практиці ліків, які містять канабіс: оприлюднено проєкт акта

12 Березня 2021 3:43 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я Украї­ни 12 березня опублікувало для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» (далі — проєкт постанови).

У супровідній документації до проєкту акта зазначається, що на сьогодні в Україні заборонено обіг та застосування, зокрема в медичних цілях, лікарських засобів, які містять канабіноїди, окрім дронабінолу, який внесено до Таблиці ІІ Списку № 2 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — Перелік), затверджених постановою КМУ від 06.05.2000 р. № 770, та канабідіолу, який не має психоактивного ефекту, а тому не є підконтрольною речовиною.

Тому проєктом постанови пропонується внести зміни до постанови № 700, а саме: включити до Таблиці ІІ Списку № 2 низку фармацевтичних канабіноїдів, які мають медичне застосування, що, у свою чергу, забезпечить можливість реєстрації в Україні ліків, які містять канабіноїди, відповідно до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію), а також надасть змогу використовувати канабіноїди в медичних та наукових цілях.

Віднесення вищевказаних речовин до Переліку, окрім впорядкування їх медичного застосування на території України, також забезпечить дотримання, залежно від ступеня небезпеки для здоров’я, яку вони можуть становити в разі зловживання ними, застосовування заходів контролю за їх обігом згідно із чинним законодавством України.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті