Які послуги пацієнт з туберкульозом в рамках ПМГ–2021 отримає безоплатно?

24 Березня 2021 2:32 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook інформує, що на сьогодні Україна є другою в Європі та входить до 10 країн світу за найбільшою кількістю випадків захворювань на туберкульоз серед населення.

За даними Центру медичної статистики, в Україні за 2019 р. кількість уперше зареєстрованих випадків захворювання на туберкульоз, включно з рецидивами, становила понад 25 200, у 20% пацієнтів виявлено мультирезистентну форму.

Також, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає друге місце у світі за поширеністю туберкульозу з широкою стійкістю до лікарських засобів. Наразі ситуація ускладнюється пандемією коронавірусу, а хворі з туберкульозом входять до групи ризику.

Відповідно, у Програмі медичних гарантій (ПМГ) на 2021 р. з’явився новий пакет послуг «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги». Надавачі первинної медичної допомоги зможуть підписати з НСЗУ договір на надання допомоги хворим на туберкульоз, це наблизить послугу до пацієнтів і забезпечить безперервність лікування.

НСЗУ зазначає, що допомогу дорослим та дітям з діагнозом «туберкульоз» надають 47 спеціалізованих медичних закладів. З ними служба уклала договори на загальну суму понад 1 млрд 200 млн грн.

У межах ПМГ пацієнт з туберкульозом отримує безоплатно такі основні послуги:

  • лабораторно-інструментальні дослідження;
  • лікування в амбулаторних умовах та умовах стаціонару;
  • ліки з Національного переліку та ліки, які закуповуються централізовано за бюджетні кошти.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті