Краун Ейджентс здійснюватиме закупівлю вакцин, ліків та медичних виробів для вакцинації населення проти COVID-19

30 Квітня 2021 8:09 Поділитися

Кабінет Міністрів України постановою від 28.04.2021 р. № 440 вносить ряд змін у нормативно-правові акти, які пов’язані із запобіганням поширенню COVID-19. Зауважимо, що дана постанова набула чинності, оскільки оприлюднена в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» № 83 від 30.04.2021 р.

Так, у постанову КМУ від 20.03.2020 р. № 224, а саме у розділ «Лікарські засоби, імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей, що необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» вноситься зміна, яка передбачає, що фізіологічний розчин Sodium chloride 0,9%, який використовується для приготування лікарських форм для ін’єкцій, може також використовуватися в контейнерах. Окрім того, розширюється дозування даного розчину, тобто окрім 100 мл, 200 мл, 500 мл, 1000 мл, передбачається і менший об’єм — 2 мл, 5 мл, 10 мл, 50 мл.

Перелік товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України, затверджений постановою КМУ від 20.03.2020 р. № 225, доповнюється аналогічними змінами, які внесені в постанові № 224.

Зміни до постанови КМУ від 13.01.2021 р. № 23 вказують, що спеціалізованою організацією, яка здійснює закупівлю вакцини, лікарських засобів та медичних виробів для вакцинації населення проти COVID-19, є Краун Ейджентс Лімітед. У минулій редакції передбачалося, що ця міжнародна організація здійснюватиме закупівлю лише вакцини проти COVID-19.

Окрім цього, дія Порядку здійснення закупівель лікарських засобів, медичних виробів із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі, затвердженого постановою КМУ від 27.05.2020 р. № 538, не поширюватиметься на закупівлю ліків, медичних виробів та вакцини для вакцинації населення проти коронавірусної хвороби.

В угоді із спеціалізованою організацією, яка здійснюватиме закупівлю, може передбачатися попередня оплата на строк не більше 12 міс за кожну окрему партію вакцини проти COVID-19, лікарського засобу та медичного виробу, необхідного для вакцинації населення від COVID-19, на підставі затвердженого МОЗ кошторису. Розподіл вакцини проти COVID-19, лікарських засобів та медичних виробів для вакцинації населення здійснюватиме МОЗ з урахуванням необхідності забезпечення проведення вакцинації цільових груп населення етапами, визначеними відповідно до Дорожньої карти з вакцинації проти COVID-19.

Перелік лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються для вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, доповнюються 3 новими пунктами, а саме:

  • розчинником для вакцини проти гост­рої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (Sodium chloride 0,9%, вода для ін’єкцій та ін.);
  • шприцами ін’єкційними стерильними;
  • контейнерами для збору (утилізації) медичних відходів.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті