СБУ виявила нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів на COVID-19

05 Травня 2021 9:54 Поділитися

Служба безпеки України повідомляє про викриття нової схеми фальсифікації результатів тестів методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Зловмисники вступили у змову з приватними медичними закладами та підробляли результати тестів із внесенням інформації у додаток «Дій вдома».

Оперативні працівники служби встановили, що організатори розмістили рекламу на онлайн-ресурсах про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів. «Послугу» пропонували українським громадянам, які повернулися із-за кордону для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Окрім того, було задокументовано масове виготовлення підроблених довідок про результати проведення ПЛР-тестів у 4 київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури. Вартість «послуг» коливалася залежно від терміновості видачі довідки і сягала 1 тис. грн. Уже попередньо встановлено кілька сотень громадян, які здавали тести в цих клініках. Також зафіксовано, що персонал таких клінік вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку «Дій вдома».

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили:

  • документацію, зокрема касові книги та квитанції;
  • сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів;
  • інші матеріали, що підтверджують проведення неправомірних дій.

Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтями 190 (Шахрайство) і 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті