Українські вчені розробили 3 прототипи вакцини проти COVID-19 — Олексій Данілов

06 Травня 2021 10:05 Поділитися

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України 4 квітня у своїй колонці на сайті видання «Українська правда» повідомив про розробку українськими вченими 3 прототипів вакцин від інфекції COVID-19.

«Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин. Для завершення доклінічних випробувань необхідна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3. Має бути досягнута автономізація виробництва всередині країни, коли держава здатна самостійно забезпечити безумовний базовий безпековий набір громадянина (харчування, лікування, технології і правопорядок) в умовах кризи на прикладі тієї, яку маємо сьогодні, і наступних криз, які, на жаль, будуть виникати і надалі. Тоді ми зможемо створити механізм нової якості соціальної довіри між громадянином і державою, що дозволить максимізувати зусилля в подоланні будь-яких національних викликів.

Але, з іншого боку, держави виграли час, щоб дати можливість Всесвітній організації охорони здоров’я, Організації Об’єднаних Націй, Всесвітньому банку та багатьом іншим організаціям і структурам консолідувати міжнародні активи, акумулювати ресурси, відновити зв’язки і почати наступ.

Результатом об’єднаних зусиль людства стали проривні наукові результати, зокрема, не тільки в подоланні епідемії та розробці вакцин, але й у багатьох інших супутніх сферах. Наприклад, був зроблений важливий крок на шляху боротьби з онкологічними захворюваннями. Таким чином, важливість розвитку і збереження національних держав при одночасному поглибленні транснаціональних міжнародних зв’язків — ще один урок пандемії», — наголосив О. Данілов.

За матеріалами pravda.com.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті