У 17 областях та м. Київ зберігається низький рівень епідемічної активності — ЦГЗ

06 Травня 2021 5:02 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) повідомляє, що в період з 26 квітня до 2 травня 2021 р. в Україні на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ), включно з коронавірусною інфекцією, захворіли 169 869 людей, із них 34,8% — діти віком до 17 років.

Низький рівень активності зберігається в 17 областях України та м. Київ. У всіх інших областях України зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності. Так, у Житомирській, Кіровоградській та Тернопільській областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ перевищили епідемічний поріг на 1,1–14,0%, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу. У Донецькій, Луганській, Волинській та Черкаській областях зафіксовано високий рівень інтенсивності епідемічного процесу.

У закладах первинної медичної допомоги зареєстровано 61 пацієнта, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання. У дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровано 123 випадки тяжкої гострої респіраторної інфекції, або 20,2% госпіталізованих з усіх причин.

Окрім того, за тиждень проти грипу вакцинувалися 295 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 196 634 особи, зокрема 96 484 — з груп медичного та епідемічного ризиків.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті