ПМГ–2021: НСЗУ про стоматологічну допомогу

07 Травня 2021 6:03 Поділитися

Національна служба здоров’я Украї­ни (НСЗУ) повідомляє, що в Програмі медичних гарантій (ПМГ) 2021 р. надання стоматологічної медичної допомоги виокремили в окремий амбулаторний пакет. Він, як і у 2020 р., покриватиме тільки ургентну, тобто невідкладну, стоматологічну допомогу дорослим та дітям, а також планову стоматологічну допомогу дітям до 18 років.

Ургентна стоматологія — це усунення гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Для дітей віком до 18 років ПМГ покриває планову стоматологію, оскільки вона запобігає погіршенню загального стану здоров’я дитини.

У 2021 р. НСЗУ отримала 803 пропозиції на укладення договорів за пакетом «Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах». 673 з них підтверджені. Тариф на медичні послуги зі стоматологічної медичної допомоги в амбулаторних умовах становить 116 грн.

До переліку безоплатних стоматологічних послуг входить:

  • первинний стоматологічний огляд пацієнта або пацієнтки;
  • ургентна стоматологічна допомога дітям та дорослим;
  • планова стоматологічна допомога дітям;
  • інструментальні дослідження в рамках ургентної стоматологічної допомоги, а також планової стоматологічної допомоги дітям;
  • організація та проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей віком до 6 років відповідно до чинного законодавства;
  • своєчасне знеболення на всіх етапах діаг­ностики та лікування.

Отримати стоматологічну послугу пацієнт може за направленням лікаря, з яким укладено декларацію, за направленням лікуючого лікаря або в разі звертання до стоматолога самостійно і без направлення.

Якщо повнолітній пацієнт звертається до закладу, який уклав договір з НСЗУ на стоматологічну допомогу, за плановою стоматологічною послугою, то таке звернення може бути для нього платним. Адже воно не покривається ПМГ. Оплата за послугу має здійснюватися офіційно в касу закладу і за тарифом, який затверджений його власником, тобто відповідною місцевою радою.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті