СБУ викрила зловмисників, які продавали підробку вакцини компанії Pfizer

11 Травня 2021 11:57 Поділитися

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє про викриття міжнародного злочинного угруповання, яке продавало підроблену вакцину від коронавірусу. Зловмисники широко рекламували свої послуги і стверджували, що можуть поставляти вакцину від американської компанії Pfizer. Співробітники служби встановили, що до складу угруповання входили громадяни України, Російської Федерації, Нігерії та Сьєрра-Леоне.

У мережі Інтернет вони розміщували рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають можливість поставляти вакцину від «Pfizer». Щоб переконати клієнтів у наявності вакцини, члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків.

Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової вакцини становила 250 дол. США. Було встановлено, що зловмисники працювали в першу чергу на клієнтів з Російської Федерації та Індії — саме туди була спрямована їхня рекламна кампанія. Задокументовано також факти отримання передплат на тисячі доларів США.

СБУ наголошує, що відповідно до політики американської компанії «Пфайзер Продактс Інк» поставка вакцини проти COVID-19 здійснюється виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи «Pfizer» та державою.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті