COVID-19: вакцинацію осіб, що записалися через додаток «Дія», пропонується проводити у вихідні дні

12 Травня 2021 12:10 Поділитися

Під час селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського, яка відбулася 11 травня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 за всіма показниками.

На сьогодні в Україні із 77 тис. ліжок у лікарнях, облаштованих для хворих на COVID-19, зайнято 27 841 ліжко, або 36%. «Це значно менше, ніж 2 тиж тому. Сьомий тиждень поспіль продовжується динаміка падіння захворюваності. Зростає кількість людей, які одужали. «Червоних» зон не залишилося. Вісім областей перебувають у «помаранчевій» зоні, решта — у «жовтій», проте є певне зростання захворюваності у відношенні з дня на день — це викликано збільшенням соціальних контактів на свята, що минули», — наголосив очільник Уряду. У зв’язку із цим громадян закликають і надалі дотримуватися карантинних обмежень.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів, що 9 травня в Україну прибуло ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва компанії «Sinovac Biotech». Окремо він торкнувся теми вакцинації від грипу восени 2021 р., запропонувавши придбати для основних груп ризику орієнтовно 2,5 млн доз вакцин.

«Я хотів би отримати всебічну стратегію щодо програми вакцинації в Україні. Мова не лише про COVID-19, а й про інші необхідні щеплення», — зазначив В. Зеленський, реагуючи на цю пропозицію міністра. Президент також наполягає на тому, що Україна має домовитися про стратегічне партнерство з виробниками вакцин для того, щоб у країні було розташовано виробництво цих вакцин.

Глава держави окремо наголосив на необхідності мати відповідні потужності, щоб можна було оперативно запустити виробництво у країні вакцин проти коронавірусу, якщо на міжнародному рівні буде ухвалено рішення про відкриття публічного доступу до формули вакцини від COVID-19.

Також у ході нараді обговорили вакцинацію тих, хто записався на щеплення через додаток «Дія». Президент підтримав пропозицію міністра охорони здоров’я щодо впровадження окремих днів, а саме — вихідних, для вакцинації цих осіб. Їх наразі 532 тис.

Крім того, розглядалося питання щодо впровадження електронних лікарняних, яке розпочнеться з 1 червня 2021 р. в пілотному форматі у 200 лікарнях, а в повному обсязі працюватиме з 1 вересня поточного року. Також ведеться робота щодо імплементації «ковідних паспортів» та Україна очікує на європейські зразки, щоб узгодити з ними власні документи.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті