COVID-19: Світовий банк надасть Україні 90 млн дол. США на розширення програми вакцинації

12 Травня 2021 12:47 Поділитися

Світовий банк затвердив новий проєкт на суму 90 млн дол. США, спрямований на зміцнення сектору охорони здоров’я для реагування на пандемію COVID-19 в Україні.

Проєкт «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» підтримає розгортання програми вакцинації проти COVID-19 пріоритетних груп населення та підсилить спроможність сектору охорони здоров’я України запобігати, виявляти та реагувати на наслідки пандемії.

Як зазначається в повідомленні, проєкт не лише допоможе країні в закупівлі вакцин проти COVID-19, але й у покращенні інфраструктури для її зберігання та логістики. Сюди входить організація надання послуг, відшкодування витрат на вакцинацію, розширення можливостей для тестування, посилення ІТ-системи та проведення кампанії з підвищення обізнаності населення про вакцинацію.

Уряд України фінансуватиме постачання вакцин проти COVID-19 для вразливих груп населення, запровадивши окремий пакет вакцинації в рамках Програми медичних гарантій, яка адмініструється Національною службою здоров’я України (НСЗУ). У рамках проєкту відшкодовуватимуться здійснені видатки НСЗУ на вакцинацію 10 млн осіб та забезпечуватиметься ефективне адміністрування вакцинації пріоритетних груп населення, як визначено в Дорожній карті з впровадження вакцинації від COVID-19 в Україні.

«Нова позика Світового банку допоможе Україні у проведенні вакцинації та закупівлі вакцин, зокрема, і в рамках глобальної ініціа­тиви COVAX. Україна вже розпочала вакцинацію пріоритетних груп населення, але важливою метою на даному етапі є також прискорення темпів вакцинації зі збереженням фокусу на особах, що входять до груп високого ризику зараження та розвитку ускладнень від COVID-19», — зазначив Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.

Світовий банк вже погодив виділення 57 млн дол. у рамках з реагування на COVID-19 у секторі охорони здоров’я в Україні. У квітні 2020 р. в рамках додаткового фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» 35 млн дол. було спрямовано на фінансування заходів з протидії COVID-19.

Додатково проведено реструктуризацію і самого проєкту для спрямування 22 млн дол. на закупівлю обладнання та посилення спроможності лабораторій для розширення тестування. Ці кошти також допоможуть Украї­ні закупити важливі матеріали та обладнання для боротьби з пандемією, забезпечити відшкодування витрат медичним закладам за діагностування та лікування COVID-19.

Довідка

Світовий банк є одним з найбільших у світі джерел фінансування і досвіду для країн, що розвиваються, який запроваджує широкий спектр заходів швидкої допомоги таким державам у реагуванні на впливи, які спричиняє COVID-19, у секторі охорони здоров’я, у соціальній сфері та економіці. Ця допомога включає 12 млрд дол. на підтримку країн із низьким та середнім рівнем доходу в закупівлі та розподілі вакцин від COVID-19, тестів та лікарських засобів, посиленні систем вакцинації. Фінансування ґрунтується на засадах широкої Програми реагування на COVID-19 групи Світового банку, яка надає допомогу понад 100 країнам у посиленні систем охорони здоров’я, підтримці найбідніших домогосподарств, створенні сприятливих умов для розвитку джерел доходів, робочих місць для тих людей, які зазнали найбільшого впливу пандемії.

За матеріалами worldbank.org
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті