Держлікслужба про легалізацію деяких препаратів на основі канабісу

02 Червня 2021 5:39 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) у Львівській обл. нагадує, що постановою КМУ від 07.04.2021 р. № 324 внесено зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 р. № 770. Змінами передбачено, що стосовно речовини ізольованого канабідіолу (ізолята канабідіолу) заходи державного конт­ролю не встановлюються. Однак при цьому в Держлікслужбі звертають увагу на те, що екстракт канабісу та тетрагідроканабінол (ТКГ) залишаються в першому списку заборонених.

Окрім того, постанова № 324 також допускає обіг психотропних речовин дронабінол, набілон (синтетичний канабіноїд, що імітує дію ТГК) та набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів. Разом з цим виготовлення лікарських засобів з витяжок, які містять ТГК, в Україні заборонене.

У Держлікслужбі наголошують, що для здійснення господарської діяльності з лікарськими засобами або дієтичними добавками, які містять підконтрольні речовини, не внесені до таблиці І Постанови № 770, необхідно отримати ліцензію на право провадження діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

За матеріалами dls.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті