Внесено зміни до переліку МНН, які підлягають реімбурсації, та в умови укладання договорів за ПМГ

Постановою КМУ від 09.08.2021 р. № 820 внесено зміни до постанов КМУ від 25.04.2018 р. № 410 «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» і від 15.02.2021 р. № 133 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у II–IV кварталах 2021 р.».

Так, до постанови № 410 внесено зміни, згідно з якими для закладів охорони здоров’я з червня на вересень перенесено крайні строки подання копії документа, що підтверджує доступність будівлі та приміщення, входів, виходів і шляхів руху до будівлі та приміщення, в яких суб’єкт господарювання провадитиме свою діяльність, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Також змінами передбачено, що після встановлення в кошторисі бюджетних асигнувань на програму медичних гарантій (ПМГ) на відповідний період НСЗУ формує та підписує проєкт договору з додатками і надсилає його суб’єкту господарювання, який подав пропозицію на укладення договору з НСЗУ та відповідає умовам, зазначеним в оголошенні про укладення таких договорів. Підписаний НСЗУ та надісланий суб’єкту господарювання проєкт договору визначається як пропозиція укласти договір (оферта), що діє протягом 10 календарних днів з дати підписання. Якщо суб’єкт господарювання не підпише договір протягом установленого строку, пропозиція (оферта) втрачає свою силу, а договір вважатиметься неукладеним.

У свою чергу, змінами, внесеними в постанову № 133, до вересня подовжуються строки застосування раніше визначених глобальних ставок на місяць для розрахунку тарифу на медичні послуги з діагностики, лікування та супроводу осіб з ВІЛ (та підозрою на ВІЛ) та лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів з використанням препаратів замісної підтримувальної терапії. Також передбачено, що з жовтня для розрахунку цих тарифів вже використовуватимуться відповідні капітаційні ставки, які раніше передбачалося запровадити з липня.

Також вносяться технічні виправлення до переліку лікарських засобів для первинної, вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, які підлягають реімбурсації в рамках ПМГ. Окрім того, уточнюється форма випуску препаратів за міжнародною непатентованою назвою «десмопресин», які підлягатимуть реімбурсації в рамках ПМГ з 1 жовтня. Так, окрім таб­летованої форми, реімбурсації підлягатимуть спрей назальний, ліофілізат оральний та крап­лі назальні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті