Запровадження е-рецепта на Rx-препарати відбудеться 1 квітня 2022 р. — проєкт наказу МОЗ

31 Серпня 2021 2:58 Поділитися

28 серпня на сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проєкт наказу МОЗ, яким пропонується внести зміни до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення та Порядку відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, затверджених наказом МОЗ України від 19.05.2005 р. № 360, а також в преамбулу наказу № 360.

Так, проєктом пропонується доповнити наказ № 360 положенням, згідно з яким з 1 квітня 2022 р. виписування рецептів на лікарські засоби, які згідно з інструкцією для медичного застосування підлягають відпуску за рецептом, здійснюється у формі електронного документа — електронного рецепта.

Відповідно до цього положення, з цієї дати виключається з наказу № 360 норма, згідно з якою суб’єкти господарювання могли самостійно приймати рішення про запровадження виписування електронних рецептів.

Окрім того, проєктом дозволяється аптекам та аптечним пунктам здійснювати відпуск рецептурних лікарських засобів, виписаних до 1 квітня 2022 р. на паперових рецептах.

У супровідній документації до проєкту зазначається, що його розроблено на виконання Указу Президента України від 18.08.2021 р. № 369/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан національної системи охорони здоров’я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою»».

Нагадаємо, відповідно до цього указу на МОЗ покладено обов’язок у місячний строк з дати прийняття документа забезпечити внесення змін до нормативно-правових актів задля унеможливлення придбання без електронного рецепта в роздрібній мережі аптечних закладів антибактеріальних, противірусних та гормональних лікарських засобів, імуномодуляторів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

аптекар 03.09.2021 2:34
А заборона оптовим компаніям реалізовувати рецептурні препарати для аптек, які не підключені до e-health, буде? Інакше успішна реалізація цієї ініціативи викликає сумнів.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті