Обсяг ринку препаратів для лікування муковісцидозу може збільшитись до 12,7 млрд дол. США за підсумками 2030 р.

03 Вересня 2021 4:29 Поділитися

За прогнозами аналітичної компанії GlobalData, ринок препаратів для лікування пацієнтів з муковісцидозом може збільшитися з 8,2 млрд дол. США у 2020 р. до 12,7 млрд дол. за підсумками 2030 р. Упродовж 10 років обсяги продажу збільшуватимуться в середньому на 4,5% на рік. Дослідження охоплює 7 основних ринків: США, Францію, Німеччину, Іспанію, Італію, Великобританію та Канаду.

Одним із ключових факторів росту виступає збільшення кількості хворих та тривалості життя пацієнтів із цим захворюванням.

Серед ліків драйверами виступатимуть препарати, спрямовані на основну причину захворювання — модулятори гена CFTR. Зокрема, великі надії подає комбінована терапія івакафтор+тезакафтор+елексафтор для лікування пацієнтів з однією з найбільш поширених при муковісцидозі мутацій F508del. Лонч препарату в США відбувся у 2019 р. під торговою назвою Trikafta, а в ЄС — у 2020 р. під брендом Kaftrio. Згідно з прогнозами, обсяги продажу цієї потрійної комбінації можуть досягти 7,2 млрд дол. у 2027 р., а за підсумками 2030 р. становитимуть 8,8 млрд дол. — майже 70% усього ринку препаратів для лікування муковісцидозу. Слід додати, що на пізній стадії клінічних досліджень знаходиться кандидат у препарати наступного покоління (VX-121+тезакафтор+VX-561), що потенційно може перевершити його клінічний профіль за показниками ефективності та переносимості (лонч очікується у 2025 р.). Перспективними кандидатами у препарати також є ABBV-3067+галікафтор та фенретінід.

У той же час обсяги продажу Kalydeco (івакафтор), Orkambi (івакафтор+лумакафтор) та Symkevi (Symdeko в США) (івакафтор+тезакафтор) можуть скоротитися з 2,2 млрд дол. у 2020 р. до 46,9 млн дол. у 2030 р.

Також очікується скорочення використання багатьох симптоматичних методів лікування, у тому числі інгаляційних антибіотиків та муколітиків. За прогнозами, ринкова частка таких препаратів у досліджуваний період може скоротитися на 7,2 та 2,4% відповідно.

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*