МОЗ поставило в регіони ліки з моноклональними антитілами для лікування COVID-19 — Олександр Комаріда

01 Жовтня 2021 10:09 Поділитися

Перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда в соціальній мережі Facebook повідомив, що МОЗ минулого тижня почало розвозити в регіони ліки від COVID-19 — бамланівімаб та етесевімаб. Ці препарати вироблені в США, а в Україну їх передали за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж.

Бамланівімаб та етесевімаб застосовують при коронавірусній хворобі. Моноклональні антитіла — це білки, розроблені в лабораторії з одної клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією COVID-19. Вони зливаються зі спайковим білком коронавірусу і блокують його прикріплення до клітин людини.

Препарати моноклональних антитіл можна призначати пацієнтам з COVID-19, що не потребують кисню, але належать до групи високого ризику тяжкого перебігу хвороби.

До кінця цього тижня бамланівімаб і етесевімаб мають доїхати до кожної області. Як їх застосовувати — прописано в протоколі «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженому наказом МОЗ України від 02.04.2020 р. № 762.

Також О. Комаріда повідомив, що днями Європейська комісія підписала контракт на постачання цих препаратів і Рамкову угоду про спільні закупівлі з фармацевтичною компанією «Eli Lilly». Таким чином, Європа теж лікуватиме своїх хворих на COVID-19 моноклональними антитілами.

За матеріалами facebook.com/komarida27
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті