Попередній аналіз документів, необхідних для укладення договорів за ПМГ: оприлюднено проєкт

06 Жовтня 2021 3:35 Поділитися

5 жовтня на сайті Міністерства охорони здоров’я оприлюднено для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» (далі — проєкт постанови).

Проєктом постанови пропонується внести зміни до Порядку укладення, зміни та припинення договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій (далі — Порядок), доповнивши його новим розділом «Підготовка до укладення договорів». Цей розділ закріплюватиме право закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) подавати до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) документи, необхідні для укладення договорів зі службою на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій (ПМГ), для попереднього їх аналізу НСЗУ на предмет відповідності умовам закупівлі та спроможності закладів надавати послуги за ПМГ. Зміни також передбачають, що подання документів для попереднього аналізу буде доступним після оприлюднення відповідного оголошення на сайті НСЗУ.

НСЗУ, зі свого боку, після отримання документів від ЗОЗ перевірятиме їх на наявність медичного обладнання, персоналу, ліцензій, дозвільних документів, необхідних для надання медичних послуг, а також можливості залучення до надання медичних послуг підрядників. Отриману інформацію служба в подальшому враховуватиме при формуванні та укладенні договорів із закладами охорони здоров’я.

Зміни стосуються й Типової форми договору про медичне обслуговування населення за ПМГ. Зокрема, передбачається, що надавач зобов’язуватиметься повідомляти замовника про строки для пред’явлення вимог кредиторами, затвердження передавального акта (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчого балансу (у разі поділу) протягом 10 календарних днів з дати настання відповідної події.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті