Прогнозується значне зростання глобального ринку препаратів для індивідуалізованої терапії

18 Жовтня 2021 6:18 Поділитися

Обсяг глобального ринку препаратів для індивідуалізованої терапії (у сфері онкології, імунології, захворювань центральної нервової системи, дихальних шляхів та ін.), за прогнозами аналітичної компанії Graphical Research, у 2021–2027 рр. продемонструє високі темпи зростання. Основою індивідуалізованої терапії є вивчення хвороби у кожному конкретному випадку, пошук причин захворювання в окремих пацієнтів, створення препаратів для конкретних хворих з урахуванням генетичних особливостей.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон*

Обсяг ринку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні за підсумками 2020 р. оцінюється у більш ніж 11 млрд дол. США. Згідно з прогнозами, найближчими роками цей показник зростатиме в середньому на 12,3% на рік та за підсумками 2027 р. може сягнути понад 24 млрд дол.

В останні декілька років індивідуалізована терапія набирає обертів у даному регіоні. Зростає фокус на R&D препаратів для прицільного лікування пацієнтів з різними захворюваннями, у тому числі онкологічними та спадковими.

Одним з лідерів галузі вважається Китай, зокрема, завдяки значним інвестиціям у наукові дослідження в сфері біології та генетики людини та широким можливостям в обробці великої кількості даних.

До ключових гравців цього сегменту в регіоні належать Qiagen, Medtronic, Quest Diagnostics, Novartis, Abbott Laboratories, F. Hoffmann-La Roche AG, bioMérieux SA, Eli Lilly & Company, AstraZeneca, Glaxosmithkline, Cancer Genetics, Cepheid, Thermo Fisher Scientific, Bristol-Myers Squibb, Myriad Genetics та Pfizer.

Європа**

Обсяг ринку в Європейському регіоні у 2020 р. оцінюється в 12,9 млн дол., а за підсумками 2027 р. може сягнути 27,3 млрд дол. (середньорічний темп приросту становитиме 9,7%).

Значну частку європейського ринку формують препарати для лікування онкологічних захворювань, хвороб центральної нервової системи, а також імунологічні лікарські засоби.

За географічною ознакою найбільшим ринком є Німеччина. Очікується, що обсяг ринку препаратів для індивідуалізованої терапії в цій країні протягом прогнозованого періоду зростатиме в середньому на 10,5% на рік.

До ключових гравців даного сегменту в регіоні належать Qiagen, Medtronic, Quest Diagnostics, Novartis, Abbott Laboratories, Laboratory Corporation of America Holdings, F. Hoffmann-La Roche AG, bioMérieux SA, Eli Lilly & Company, AstraZeneca, Glaxosmithkline, Cancer Genetics, Cepheid, Thermo Fisher Scientific, Foundation Medicine, Bristol-Myers Squibb, Myriad Genetics та Pfizer.

Північна Америка

Обсяг ринку у Північній Америці за підсумками 2020 р. оцінюється в 23,2 млрд дол. Очікується, що цей показник зростатиме в середньому на 11,5% на рік та у 2027 р. може сягнути понад 50 млрд дол.

Збільшення тягаря онкологічних захворювань, а також поширеність хвороб центральної нервової системи (таких як епілепсія, хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз та ін.) у цьому регіоні, як очікується, сприятиме збільшенню застосування препаратів для індивідуалізованої терапії.

До ключових гравців цього сегменту в регіоні належать Qiagen, Medtronic, Pfizer, Quest Diagnostics, Novartis, Abbott Laboratories, Laboratory Corporation of America Holdings, F. Hoffmann-La Roche AG, bioMérieux, Eli Lilly & Company, AstraZeneca, Glaxosmithkline, Cancer Genetics , Cepheid, Thermo Fisher Scientific, Foundation Medicine, Bristol-Myers Squibb, Myriad Genetics та ін.

За матеріалами www.graphicalresearch.com

*Китай, Японія, Індія, Південна Корея, Австралія, Сінгапур, Тайвань, Індонезія.
**Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Іспанія, Данія, Швеція, Фінляндія, Норвегія.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті