Формування спроможної госпітальної мережі є одним з пріоритетів МОЗ — Олександр Яременко

16 Листопада 2021 2:50 Поділитися

Одним з пріоритетів Міністерства охорони здоров’я України у впровадженні реформи є формування спроможної госпітальної мережі. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

«Планування госпітальної мережі має стати ключовим інструментом для розвитку закладів охорони здоров’я та трансформації якості медичної допомоги населенню. Лікарні мають бути здатними надавати якісну та безпечну медичну допомогу пацієнтам, базуючись на потребах населення з урахуванням кращих європейських практик», — зазначив О. Яременко.

Він додав, що плани госпітальних округів стануть ключовими дороговказами для надання якісної, комплексної, безперервної і орієнтованої на пацієнтів медичної допомоги шляхом організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Наразі МОЗ спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування розробило законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги», який зареєстровано в Парламенті 12.11.2021 р. за № 6306 . Цей проєкт дозволить імплементувати госпітальні плани та запровадити:

  • ефективне управління мережею закладів охорони здоров’я;
  • стратегічні закупівлі медичних послуг;
  • залучення цільових інвестицій на основі потреб;
  • побудову ефективних маршрутів пацієнтів;
  • регіоналізацію послуг;
  • основу для стратегій розвитку закладів відповідно до їх ролі;
  • ефективну кадрову політику в регіоні.

У співпраці з обласними державними адміністраціями та міжнародними партнерами фахівці МОЗ працюють над розробкою детальних планів госпітальних округів.

«Як результат комплексної роботи, країна отримає спроможну та укомплектовану мережу ефективних лікарень, а пацієнти — якісну, безпечну та доступну медичну, у тому числі високотехнологічну, допомогу та основ­ні види інтенсивного лікування», — підсумував заступник міністра.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті