Пропонується встановити мінімальну зарплату для фармацевтичних працівників

09 Грудня 2021 5:37 Поділитися

9 грудня на сайті МОЗ для громадського обговорення оприлюднено проєкт постанови КМУ, яким пропонується встановити мінімальний розмір оплати праці медичних і фармацевтичних працівників закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності.

Так, розмір заробітної плати фармацевтичних та медичних працівників закладів охорони здоров’я, які фінансуються з державного або місцевого бюджету та не уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), встановлюється на рівні посадових окладів (тарифних ставок) на основі Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Стосовно оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я, які уклали договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ, то за повністю виконану місячну (годинну) норму пропонується встановити оплату праці на рівні, не нижчому, ніж:

1) у місячному розмірі:

  • 20 тис. грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;
  • 13 500 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою;

2) у погодинному розмірі:

  • 120,37 грн для лікарів та професіоналів з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;
  • 81,25 грн для посад фахівців з базовою вищою медичною освітою та неповною вищою медичною освітою.

Однак за такого обчислення розміру заробітної плати медичних працівників не враховуватимуться доплати за роботу в несприятливих умовах та у разі підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, премії до святкових і ювілейних дат.

У разі прийняття документа він набуде чинності з дня його офіційного опублікування та застосовуватиметься з 1 січня 2022 р., але не раніше набуття чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги». Зауважимо, що цей закон ще не прийнято, і відповідний законопроєкт тільки заплановано до розгляду Парламентом.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ирина 10.12.2021 10:48
В каком месте говорится о з/платах фарм.работников??? Не нашла...
Алена 10.12.2021 7:02
А где это в гос больницах есть фармацевтические работники ?
Віта 22.01.2022 12:46
Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників» передбачав підвищення заробітної плати і фармацевти? Чому з січня з/п піднялася лише для медиків?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті