FDA схвалило бустерні дози для 16–17-річних

13 Грудня 2021 10:03 Поділитися

Управління контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) 9 грудня внесло поправки у дозвіл на використання у надзвичайній ситуації (Emergency Use Authorization — EUA) вакцини Pfizer/BioNTech проти COVID-19, дозволивши одноразові бустерні дози для осіб віком 16–17 років не менше ніж через 6 міс після завершення первинної імунізації вакциною Pfizer/BioNTech від COVID-19.

«Вакцинація та ревакцинація, коли вони відповідають критеріям, поряд з іншими профілактичними заходами, такими як носіння масок, уникнення великих скупчень людей і погано вентильованих приміщень, залишаються нашими найбільш ефективними методами боротьби з COVID-19», — пояснила виконувач обов’язків комісара Джанет Вудкок (Janet Woodcock).

EUA для одноразової бустерної дози вакцини Pfizer/BioNTech від COVID-19 для осіб віком 16–17 років заснований на попередньому аналізі даних імунної відповіді FDA, який підтримував використання бустерної дози у осіб віком від 18 років.

19 листопада FDA дозволило використання одноразової дози вакцини Pfizer/BioNTech від COVID-19 для введення всім особам віком 18 років і старше після завершення первинної вакцинації будь-якою дозволеною FDA або схваленою вакциною проти COVID-19. До цього вакцина Pfizer/BioNTech проти COVID-19 була доступна людям віком від 16 років протягом майже року.

За матеріалами www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*