Британські фармацевти допоможуть залучити учасників до дослідження PANORAMIC

14 Грудня 2021 10:46 Поділитися

Дослідники з Оксфордського університету (University of Oxford) 8 грудня розпочали набір учасників для першого клінічного випробування нових противірусних препаратів на ранніх етапах COVID-19 у пацієнтів з підвищеним ризиком розвитку ускладнень. Робота ведеться у співпраці з Національним інститутом досліджень у галузі охорони здоров’я (National Institute for Health Research — NIHR), декількома британськими університетами та Національною службою охорони здоров’я (National Health Service — NHS) по всій Великій Британії.

Адаптивне платформне дослідження нових противірусних препаратів для раннього амбулаторного лікування пацієнтів з COVID-19 у якості першого препарату включить молнупіравір — препарат Lagevrio, схвалений Агентством з контролю за лікарськими засобами та медичними виробами Великобританії (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency — MHRA) 4 листопада. PANORAMIC розроблено як «платформне випробування», і за його допомогою можна швидко оцінити кілька противірусних препаратів.

Аптеки, лікарі загальної практики, служби NHS 111, Test and Trace, будинки з догляду та інші провайдери зможуть направляти пацієнтів для участі в дослідженні. Приєднатися до нього можуть люди віком від 50 років або 18–49 років за наявності деяких супутніх захворювань з позитивним тестом на SARS-CoV-2 не більше ніж 7-денної давності та тривалістю захворювання менше 5 днів.

Учасники отримають або противірусне лікування плюс поточний стандартний догляд, або стандартну терапію без нового противірусного препарату. У кожну групу буде набрано близько 5300 осіб — усього буде потрібно до 10 600 добровольців. Зареєструватися для участі можна, завітавши на сайт PANORAMIC, при цьому не виникає потреби відвідувати лікувальний заклад.

Професор Махендра Патель (Mahendra Patel), провідний дослідник з питань фармації, інклюзивності та різноманітності, зазначив: «PANORAMIC буде тісно співпрацювати з фармацевтами та їх командами в різних умовах, щоб допомогти зіграти вирішальну роль у підвищенні поінформованості про дослідження у Великій Британії та широкому набору добровольців з незахищених та різнопланових верств населення». За словами професора Пола Літтла (Paul Little) з Університету Саутгемптона (University of Southampton), керівника дослідження, воно буде одним з найамбітніших, які коли-небудь проводилися в системі первинної медико-санітарної допомоги Великобританії. Станом на 11 грудня для участі зареєструвалися 84 пацієнти з 21 територіальної одиниці.

За матеріалами www.phc.ox.ac.uk; www.panoramictrial.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті