FDA дозволило, а ЕМА ще розглядає можливість введення бустерних доз дітям

05 Січня 2022 9:37 Поділитися

Європейське агентство з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) отримало заявку від Pfizer/BioNTech на призначення бустерних доз дітям віком 12–18 років. Їх запровадження європейські країни планують розпочати вже цього місяця. У той же час Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) 3 січня доповнило дозвіл на використання в надзвичайній ситуації (emergency use authorization — EUA) цієї вакцини, дозволивши введення одноразової бустерної дози дітям віком 12–15 років. Дітям з ослабленим імунітетом віком 5–11 років можна вводити третю дозу первинної серії.

Крім того, для людей віком від 12 років тривалість періоду між завершенням первинної імунізації вакциною виробництва Pfizer/BioNTech проти COVID-19 та бустерною дозою скорочується до 5, замість 6 міс. Одноразові бустерні дози для осіб віком 16–17 років у США схвалено 9 грудня. Проте поки вакцина проти COVID-19 буде дозволена для дітей віком до 5 років, пройде «принаймні 2 міс». Про це нещодавно заявив Ентоні Фаучі (Anthony Fauci), директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (National Institute of Allergy and Infectious Diseases — NIAID), США.

У той же час дітям віком 5–11 років, які повністю вакциновані та не мають імунодефіциту, нині не потрібна третя доза, зазначили у FDA.

За матеріалами www.ema.europa.eu; www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті