У МОЗ обговорили підвищення темпів вакцинації в сільській місцевості

12 Січня 2022 10:32 Поділитися

За результатами проведеної в Офісі Президента України селекторної наради щодо підвищення темпів вакцинації населення в сільській місцевості в МОЗ також провели нараду з керівниками регіональних департаментів охорони здоров’я. Йшлося про збільшення охоплення щепленням мешканців сільської місцевості та розподіл серед регіонів препарату для лікування COVID-19 молнупіравір.

Зокрема, обговорили роботу мобільних бригад з вакцинації в селах та залучення понад 800 бригад для охоплення щепленням. Головна мета роботи мобільних бригад — підвищення рівня вакцинації серед населення, яке проживає в сільській місцевості, зокрема осіб з груп ризику. Мова йде про категорію людей віком 60+, адже вони найбільш вразливі до коронавірусної хвороби та мають вищий ризик тяжкого перебігу COVID-19.

У МОЗ нагадують, що наразі в Україні доступно понад 13 млн доз вакцини, яка здатна захистити від коронавірусної хвороби.

Під час наради в МОЗ обговорили також питання розподілу препарату для лікування пацієнтів із COVID-19 — молнупіравір, який невдовзі буде направлено в регіони. Для його ефективного використання та доступу пацієнтів до вказаних ліків МОЗ опрацьовує порядок його передачі на регіональний рівень.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті