У деяких аптеках Хмельницького продають незареєстрований в Україні препарат молнупіравіру — МОЗ

14 Лютого 2022 12:48 Поділитися

МОЗ України отримало інформацію, що у деяких аптечних закладах Хмельницького продають незареєстрований в Україні препарат молнупіравіру, який застосовують для лікування пацієнтів з COVID-19.

«Препарат, що є у продажу, не зареєстрований в Україні, а отже, продавати його у вільному доступі заборонено, — зауважив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. — Так само МОЗ не відповідає за сам препарат, який, цілком можливо, є фальсифікатом та несе загрозу життю пацієнтів».

Міністерством розподілено у регіони 60 тис. курсів препарату молнупіравіру для лікування хворих на COVID-19. Найближчим часом логісти почнуть доставляти препарат до закладів охорони здоров’я. Згодом в Україну надійде ще 240 тис. курсів, з яких понад 75 тис. — до кінця тижня. Про це 10 лютого під час брифінгу повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я.

«Наразі не планується реалізація цього препарату через аптечну мережу. Молнупіравір буде доступний для українців, які його потребують, абсолютно безкоштовно», — наголосив О. Комаріда, додавши, що препарат можна отримати лише за призначенням лікаря.

Посадовець нагадав, що реалізація незареєстрованих ліків є порушенням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті