Захист професійної діяльності медиків та фармацевтів: що пропонується проєктом закону?

17 Березня 2022 3:52 Поділитися

У Верховній Раді України 28 лютого зареєстровано проєкт закону № 7127 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення захисту професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників» (далі – проєкт закону). Ініціатором виступила група народних депутатів на чолі із Сергієм Кузьміних, народним депутатом від партії «Слуга народу».

Проєктом закону пропонується внести зміни до:

1. Кодексу України про адміністративні правопорушення, доповнивши його новою статтею 1735 , яка визначатиме міру покарання за вчинення по відношенню до медичного або фармацевтичного працівника насилля.

Передбачається, що вчинення насилля по відношенню до медичного або фармацевтичного працівника під час виконання ними професійних обов’язків тягнутиме за собою накладення штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (нмдг) або громадські роботи на строк від 30 до 40 год, або адміністративний арешт на строк до 10 діб.

Якщо особа, яку піддано адміністративному стягненню за вчинене правопорушення, вчиняє ті самі дії протягом року, вона нестиме покарання в двократному розмірі. Тобто на неї накладатиметься штраф у розмірів від 200 до 400 нмдг або громадські роботи на строк від 40 до 60 год, або ж адміністративний арешт на строк до 15 діб.

  1. Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», а саме до ст. 77, яка визначає професійна права та пільги медичних та фармацевтичних працівників.

Зміни полягатимуть у доповненні згаданої статті новим пунктом, в якому вказуватиметься право медичних та фармацевтичних працівників на захист від погроз або насильства у зв’язку з виконанням ними своїх професійних обов’язків.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті