Британські фармацевти дають поради щодо працевлаштування українських колег

22 Квітня 2022 4:12 Поділитися

Фармацевти з України, що потрапили до Великої Британії під час війни, отримують запрошення на роботу. Зокрема, керівництво мережі супермаркетів «Asda» заявило, що в магазинах, на складах і в ланцюжках поставок є понад 1500 робочих місць, включаючи посади фармацевтів, і компанія «буде вітати заявки від українських біженців на зайняття цих посад».

Щоправда, працювати за фахом в аптечних закладах цієї мережі, як і у інших роздрібних точках галузі, можна буде лише після підтвердження професійної кваліфікації. До цього моменту можна буде займати лише «нефармацевтичні посади».

Який шлях професійної адаптації пропонують фармацевтам з України? Головна фармацевтична рада (General Pharmaceutical Council — GPhC) Великої Британії 22 березня опублікувала інформаційний матеріал щодо того, як отримати офіційну реєстрацію в якості фармацевта чи фармацевтичного техніка, а також, як допомогти українцям у ці скрутні часи.

GPhC у своїй заяві зазначає: «Ми закликаємо всіх українських фармацевтичних спеціалістів, які хочуть зареєструватися у нас, зв’язатися з нами безпосередньо, щоб ми могли надати їм пораду та підтримку. Наша реєстраційна команда буде максимально гнучко підтримувати українських фармацевтичних спеціалістів, обговорюючи індивідуальні обставини, зокрема фінансові труднощі, отримання документів чи інші проблеми».

Професійного наставника, який допоможе подолати труднощі періоду адаптації, рекомендують шукати за допомогою платформи RPS Mentoring, якою керує Королівське фармацевтичне товариство (Royal Pharmaceutical Society — RPS). Будь-який член RPS чи фармацевт, який проживає за межами Великобританії, може приєднатися до платформи як підопічний.

Зареєструватися в якості фармацевта чи фармацевтичного техніка спеціаліст з-за кордону зможе після проходження трьохетапного процесу:

1) успішно завершити Програму оцінки закордонних фармацевтів (Overseas Pharmacists’ Assessment Programme — OSPAP): подання заявки для оцінювання можливості пройти OSPAP передбачає збір у розмірі 687 фунтів стерлингів (26 тис. грн), який не повертають у разі відхилення заявки; до того ж попит на участь у програмі дуже великий;

2) 52 тиж базового навчання в Англії, Шотландії чи Уельсі;

3) реєстраційне оцінювання GPhC; воно складається з двох частин, із 40 та 120 питань відповідно.

Що стосується пожертвувань аптечного фонду, то RPS випустило відповідні рекомендації. Гільдія фармацевтів охорони здоров’я (Guild of Healthcare Pharmacists — GHP) також нещодавно опублікувала свою позицію щодо гуманітарної допомоги для України.

За матеріалами pharmaceutical-journal.com; www.pharmacyregulation.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті