Держлікслужба продовжує виконувати свої повноваження в умовах воєнного стану

25 Квітня 2022 3:14 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) нагадує про те, що в умовах воєнного стану продовжує виконувати свої функції.

У повідомленні Держлікслужби зазначається, що з метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану, в рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджено постановою КМУ від 14.09.2005 р. № 902, за минулий тиждень видано 567 висновків про якість ввезених лікарських засобів.

У зазначений період опрацьовано 12 термінових повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих ліків, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів та інформацію про які розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів, Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів».

Окрім того повідомляється, що 20 квітня 2022 р. відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті відомства в розділі «Оптова, роздрібна торгівля лікарськими засобами», вкладка «Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій».

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті