Провідна аптечна мережа запрошує на роботу спеціалістів з України в Чехії

29 Квітня 2022 3:18 Поділитися

Уряд Чехії розраховує на залучення, хоча б тимчасове, лікарів та фармацевтів, які рятуються від війни, до функціонування системи охорони здоров’я. Вони можуть спочатку попрацювати 3 міс у рамках короткого стажування, а тим часом подати заявку на нострифікацію диплому, а можуть отримати дозвіл на роботу за умовами так званого тривалого стажування.

Вищевикладене стосується й фармацевтів. «Ми закликаємо українських спеціалістів, які знайшли притулок у Чехії, без зайвих зволікань знайти адекватну роботу на ринку праці», — зазначив генеральний директор аптечної мережі «Dr. Max» Даніель Горак (Daniel Horák). У цій мережі вже працюють десятки колег з українським корінням, а також пропонується багато інших можливостей працевлаштування. За словами Д. Горака, велика кількість біженців підвищує вимоги до системи охорони здоров’я, зокрема до аптек.

Допомогу в Чехії знаходять й українські студенти-медики. Зокрема, Перший медичний факультет Карлового університету (Univerzity Karlovy) запропонував для них у поточному семестрі можливість навчання. У разі зацікавленості також можна подати заявку на навчання у 2023/2024 навчальному році. «У перспективі ми будемо надавати допомогу не лише окремим студентам, а й українській медичній освіті загалом. Наприклад, співпрацювати у сфері дистанційного навчання. Ми усвідомлюємо, що багато українських медиків допомагають і будуть допомагати вдома в Україні», — зазначив Мартін Вокурка, декан Першого медичного факультету Карлового університету.

За матеріалами www.denik.cz;
фото: Daniel Horák

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті