Держлікслужба у Сумській обл. застерігає голів ОТГ: роздрібна торгівля ліками здійснюється винятково через аптеки

12 Травня 2022 2:12 Поділитися

Відповідно до постанови КМУ від 18 березня 2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану» у період дії воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі подання до відповідних міністерств декларації, без отримання дозвільних документів. Зазначений нормативно-правовий акт розповсюджується й на діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській обл. нагадує, що декларування зазначеного виду діяльності не звільняє суб’єктів господарювання від обов’язку дотримуватися вимог законодавства. Зокрема, торгівля лікарськими засобами може здійснюватися винятково через аптечні заклади, за умови відповідності ліцензійним умовам провадження певного виду діяльності. Відповідно, вона не може здійснюватися через будь-які інші заклади та поза аптеками (винятки зазначені у Ліцензійних умовах провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)).

«Для уникнення невиправних наслідків у сфері забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами, а також значного зниження рівня отримуваної пацієнтами фармацевтичної допомоги, загрози розповсюдження неякісних лікарських засобів у випадку звернення суб’єктів господарювання до виконавчих органів місцевого самоврядування з метою їх підтримки щодо можливості здійснювати продаж лікарських засобів поза межами аптечних закладів, у тому числі в магазинах роздрібної торгівлі, пропонуємо відмовляти у їх задоволенні», — наголошують у територіальному органі Держлікслужби.

Нагадаємо, що станом на початок травня 17 суб’єктів господарювання подали до Міністерства економіки України декларації про провадження оптової та роздрібної торгівлі ліками.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті