Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 22.02.2008 р. №01/61-1рш

?

МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

РІШЕННЯ
від 22.02.2008 р. № 01/61-1 рш

З метою поліпшення ситуації щодо забезпечення нагальних потреб замовників у закупівлі товарів і послуг, що мають соціальну значимість, відповідно до ст. 33 Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» (далі — Закон) Міжвідомча комісія з питань державних закупівель (далі — Комісія)

ВСТАНОВИЛА:

Відповідно до ст. 13 Закону закупівля може здійснюватися шляхом таких процедур: відкритих торгів із зменшенням ціни; торгів з обмеженою участю; двоступеневих торгів; запиту цінових пропозицій (котирувань); закупівлі в одного учасника; редукціону.

Абзацами другим, третім та п’ятим частини першої ст. 28 Закону відповідно передбачено, що торги відміняються у разі, якщо на участь у торгах було подано менше трьох тендерних пропозицій щодо предмета закупівлі, визначеного замовником в тендерній документації; було відхилено всі тендерні пропозиції відповідно до вимог ст. 27 Закону; до оцінки допущено тендерні пропозиції менше ніж трьох учасників.

Абзацом 3 та 4 частини 7 ст. 32 Закону передбачено відміну процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) у разі, якщо було подано менше трьох пропозицій та якщо було відхилено всі пропозиції внаслідок їх невідповідності вимогам замовника, зазначеним в  запиті (оголошенні).

Зважаючи на соціальну значимість державних закупівель продуктів харчування у тому числі хлібу, послуг з організації гарячого харчування, пального (вугілля, бензину, дизельного палива), ліків для пільгових категорій населення, що закупаються соціальними закладами, лікарських засобів для першої (швидкої) медичної допомоги (далі — товари та послуги соціальної спрямованості) Комісія визнає пріоритетність проведення закупівель вказаних товарів та послуг.

Предмет закупівлі товарів та послуг соціальної спрямованості визначається відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого рішенням Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 19.06.2007 р. № 01/7 рш.

Перелік лікарських засобів для надання першої (швидкої) медичної допомоги визначений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.1996 р. № 175 «Про заходи щодо удосконалення швидкої медичної допомоги», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 07.07.1998 р. № 187 «Про затвердження переліків лікарських засобів у медичних аптечках транспортних засобів» тощо.

У зв’язку з цим, Комісія констатує виникнення нагальної потреби у проведенні закупівель товарів та послуг соціальної спрямованості у разі відміни торгів.

Згідно з абзацом 10 частини 2 ст. 33 Закону процедура закупівлі в одного учасника застосовується замовником у разі: виникнення нагальної потреби у здійсненні закупівлі у зв’язку з особливими економічними чи соціальними, правовими, іншими обставинами, яких замовник не міг передбачити, у тому числі закупівлі, пов’язаної з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Керуючись наведеними правовими нормами, Комісія

ВИРІШИЛА:

1. У разі відміни торгів, предметом яких є товари та послуги соціальної спрямованості, згідно вимог абзаців 2, 3, 5 частини 1 ст. 28 Закону або абзаців 3, 4 частини 7 ст. 32 Закону, замовники мають право здійснювати державні закупівлі за тим самим предметом закупівлі, шляхом застосування процедури закупівлі в  одного учасника відповідно до ст. 33 Закону з підстави виникнення нагальної потреби у здійсненні закупівлі.

2. До заяви щодо погодження застосування замовниками процедур державних закупівель у одного учасника, що подається відповідно до п. 1 цього Рішення, додаються належним чином завірені копії документів, що згідно вимог ст. 291 Закону підтверджують відміну торгів.

3. Комісія розглядає заяви щодо погодження застосування замовниками процедур державних закупівель у одного учасника, що подаються відповідно до п. 1 цього Рішення в  першочерговому, невідкладному порядку.

4. Замовники у договорах, укладених за результатами процедур закупівлі у одного учасника відповідно до п. 1 цього Рішення, мають право передбачати здійснення попередньої оплати в порядку, передбаченому абзацом 3 частини 2 ст. 34 Закону та Висновком Комісії від 25.05.2007 р. № 01/3-вс. Відповідні звернення розглядаються Комісією в першочерговому, невідкладному порядку.

5. При застосуванні процедур державних закупівель відповідно до п. 1 цього Рішення, замовники мають право змінювати ціну договору про закупівлю в порядку коригування ціни договору, передбаченому абзацом 5 частини 2 ст. 34 Закону та Рішенням Комісії від 28.08.2007 р. № 01/13 рш. Відповідні звернення розглядаються Комісією в першочерговому, невідкладному порядку.

6. Опублікувати дане Рішення в  Інформаційному бюлетені Тендерної палати України та направити Державному казначейству України, Тендерній палаті України.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 11, Київ, 01025, тел. (044) 255-92-79

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*