Зміни законодавства щодо обігу етилового спирту

Нещодавно у законодавство України щодо державного регулювання виробництва й обігу спирту етилового було внесено важливі зміни, відповідно до яких стало можливо використовувати пластикові флакони для його реалізації в аптеках.

Внаслідок військової агресії росії проти України виникли проблеми з логістикою та виробництвом флаконів з медичного скла, деякі вітчизняні підприємства опинилися в зоні активних бойових дій.

Враховуючи ситуацію, що склалася, Верхов­на Рада прийняла поправку до закону та дозволила продавати спирт і в пластиковому пакуванні. Так, ст. 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 24.03.2022 р. № 2142-IX доповнено положенням щодо можливості на період дії воєнного стану реалізації вроздріб спирту етилового, що використовується як лікарський засіб, та спиртових або водно-спиртових настоїв через аптеки у пластикових флаконах та банках медичного призначення з об’ємом вмісту лікарського засобу не більше 100 сантиметрів кубічних, крім таких лікарських засобів, як бальзами.

Треба зазначити, що ширше впровадження пластикового пакування є не лише вимогою воєнного часу, а й має певні функціональні переваги, зокрема, при використанні пластикових флаконів повністю виключається проблема розбиття флаконів, вага готової продукції зменшується приблизно у 2 рази, а кришка на пластиковому флаконі значно зносостійкіша, а також не ріже пальці.

До того ж пластиковий флакон виготовлений зі спеціальних медичних матеріалів та не впливає на фізичні та хімічні показники вмісту, відповідно, не впливає на якість, безпеку та ефективність лікарських засобів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті