Працюємо, щоб українці, які тимчасово перебувають у країнах Європи, могли купити українські ліки — Олександр Комаріда

30 Травня 2022 11:48 Поділитися

Одна зі стратегічних цілей МОЗ України — щоб люди, які тимчасово знаходяться в країнах Європи через війну з росією, могли придбати там українські ліки, які вони звикли купувати вдома. Про це зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

«Одна з наших стратегічних цілей — щоби люди, які тимчасово знаходяться в країнах Європи, могли купити там українські ліки. Адже ліки — це такий специфічний продукт, коли люди можуть не знати назву препарату чи діючої речовини, але добре знають, як виглядає упаковка і шукають саме її. Однак тут задіяно багато регуляторних механізмів, тому процес не такий простий, як нам хотілося б», — зазначив посадовець.

Реєстрація лікарських засобів в країнах ЄС — дуже складний процес, адже зарубіжні ринки себе захищають, а український продукт може стати потужним конкурентом на європейському ринку. Це продукт з нижчою вартістю, але тієї ж якості, як і європейські лікарські засоби.

«Ми постійно зв’язуємося з нашими зарубіжними партнерами, щоб збільшувати експорт з України, шукаємо для них нові ринки, щоб за кордоном закуповували українські лікарські засоби так, як це було в час активного ковіду. Зараз ми просимо дружні країни допомогти нашій економіці, щоб ми могли продавати лікарські засоби за кордон. Наші виробники, вже просто змінивши маршрут, відновили експорт до таких країн, як Казахстан, Узбекистан», — підсумував перший заступник міністра.

Нагадаємо, раніше МОЗ України ініційовано діалог щодо спрощення прекваліфікації вітчизняних лікарських засобів на час війни в рамках співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті