Pfizer припиняє набір пацієнтів зі стандартним ризиком у дослідження EPIC-SR

20 Червня 2022 3:37 Поділитися

Paxlovid (нірматрелвір та ритонавір у таблетках) довів свою ефективність у пацієнтів із COVID-19 з високим ризиком тяжкого перебігу захворювання. Але противірусний препарат може не допомогти менш вразливим пацієнтам.

14 червня компанія Pfizer повідомила при припинення залучення учасників у дослідження EPIC-SR, в якому комбінований препарат оцінювався у пацієнтів зі стандартним ризиком. Їх визначали як нещеплених дорослих без додаткового ризику та щеплених, що мають хоча б один фактор ризику розвитку тяжкої хвороби. Тільки у 10 з 569 пацієнтів, які отримували плацебо, розвинувся тяжкий COVID-19 порівняно з 5 із 576 пацієнтів, що приймали препарат. У підгрупі вакцинованих з мінімум одним фактором ризику відмічали зниження ризику госпіталізації або смерті на 57% з невеликою кількістю випадків в обох групах дослідження.

Через дуже низький рівень госпіталізації або смерті, що виявлений у пацієнтів із стандартним ризиком, зниження цих показників не було статистично значущим. Номінально значущими були лише результати додаткового аналізу вторинних кінцевих точок щодо зменшення кількості звернень за медичною допомогою. Отримані дані Pfizer передасть в Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) для підтримки застосування препарату у відповідних осіб з високим ризиком прогресування до тяжкої хвороби. Компанія зосередить зусилля на отриманні додаткових даних про нірматрелвір та ритонавір у вразливих групах населення, включаючи більш тривале лікування осіб з ослабленим імунітетом, а також дослідження інших можливостей клінічної розробки, таких як потенційне застосування у госпіталізованих пацієнтів із тяжким перебігом.

За матеріалами www.pfizer.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті