Наскільки постраждала медицина від війни як сектор економіки?

27 Червня 2022 12:48 Поділитися

Приватбанк нещодавно опублікував статистику щодо того, як початок повномасштабної війни вплинув на різні сектори економіки. Ця статистика базується на транзакціях корпоративних клієнтів банку. Серед галузей, що постраждали найменше, — медицина (транзакції в даній галузі знизилися на 19% у травні 2022 р. порівняно з травнем 2021 р.), продаж автомобілів (–18%), роздрібна торгівля (–11%), сільське господарство (–7%) та IT (4%). Найбільших збитків зазнали такі сектори, як туризм (–88%), будівництво (–47%), інформаційні послуги (–43%), промисловість та добування (–34%).

*Різниця темпів приросту травня та березня р/р. У дужках зазначено зміну кількості вихідних платежів компаній у травні 2022, р/р.

Ця статистика увійшла до звіту про фінансову стабільність Національного банку України (НБУ) від 21 червня 2022 р. У документі зазначається, що війна призвела до глибокої економічної кризи. Цього року очікуються зниження ВВП України більше ніж на третину та прискорення інфляції. Зростання витрат та зниження доходів державного бюджету спровокували значний дефіцит, що частково фінансується НБУ через викуп облігацій. Серйозну допомогу у фінансуванні дефіциту держбюджету надають іноземні партнери України. Реальний сектор поступово оговтується від першого шоку війни. Головними причинами спаду економічної активності стали порушення логістики, втрата ринків збуту, потрапляння виробничих потужностей в зони, охоплені бойовими діями.

За матеріалами bank.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті