В планах розвитку цифрових проєктів у сфері охорони здоров’я електронна картка та особистий кабінет пацієнта — Михайло Радуцький

18 Липня 2022 12:45 Поділитися

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі повідомляє, що 15 липня МОЗ, Національна служба здоров’я України, ДП «Медичні закупівлі України», ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» разом з міжнародними партнерами обговорювали впровадження цифрових проєктів у сфері охорони здоров’я.

Серед планів розвитку цифрових інструментів одним з найважливіших є впровадження e-рецепта:

  • перший етап — з 1 серпня почне діяти електронний рецепт на антибіотики;
  • другий етап — е-рецепт на наркотичні препарати;
  • третій етап — електронний рецепт на всі рецептурні препарати.

Перший етап триватиме до кінця року. Терміни початку другого та третього поки що невідомі. У більш віддаленій перспективі заплановано запровадження електронної медичної картки та особистого кабінету пацієнта.

М. Радуцький зазначив, що, незважаючи на війну, спеціалісти ДП «Медичні закупівлі України» розробили три модулі у системі MedData.

Перший — облік гуманітарної допомоги. Він дозволяє слідкувати за вантажем від моменту перетину кордону до доставки до лікарень, збирати дані про потреби медичних закладів у ліках та обладнанні.

Другий модуль називається «аукціон». З його допомогою значно пришвидшилися тендерні процедури на закупівлю медичних препаратів за централізованими програмами. Завдяки цьому ДП «Медичні закупівлі України» вже може провести половину закупівель за бюджетні кошти, які потрібно здійснити за рік.

Третій модуль — U24. Він дозволяє проводити закупівлі за кошти, забрані на міжнародній платформі підтримки України.

За матеріалами t.me/radutsky

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті