Проєкт постанови про відтермінування набуття чинності Технічним регламентом на косметичну продукцію подано до Уряду — Асоціація AMOMD®

25 Липня 2022 5:10 Поділитися

Асоціація «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® (далі — Асоціація) цим пресповідомленням доводить до відома громадськості інформацію, що за результатами тісної співпраці з Директоратом фармацевтичного забезпечення МОЗ України було досягнуто оновлення статусу реалізації ініціативи Асоціації стосовно відтермінування дати набуття чинності Технічним регламентом на косметичну продукцію (далі — Технічний регламент), затвердженим постановою КМУ від 20.01.2021 р. № 65, та запровадження перехідного періоду на цьому ринку.

Перш за все нагадаємо, що набуття чинності Технічним регламентом (наразі це 3 серпня 2022 р.) припадає на час введеного в Україні воєнного стану. Це з огляду на неготовність підзаконних нормативно-правових актів для виконання положень постанови № 65 фактично унеможливлює та ставить під сумнів повноцінне функціонування системи технічного регулювання на ринку косметичної продукції з 3 серпня 2022 р.

Асоціації стало відомо, що листом від 20.07.2022 р. № 24-04/16381/2-22 МОЗ України подало на розгляд Уряду проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 65» з метою відтермінування дати набуття чинності Технічним регламентом та запровадження перехідного періоду. Цей лист зареєстрований в Кабінеті Міністрів України від 21.07.2022 р. за № 18921/0/1-22.

Проєкт постанови було розроблено МОЗ України спільно з Асоціацією за результатами розгляду чисельних звернень Асоціації «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD® та проведених онлайн-зустрічей із суб’єктами господарювання.

Асоціації також стало відомо, що зазначений проєкт постанови вже погоджено в установленому порядку Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерством фінансів України, Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України, отримано висновок за результатами правової експертизи Міністерства юстиції України.

Варто зазначити, що Міністерством економіки України видано Висновок про наявність невідкладних обставин, які вимагають термінового внесення змін до постанови № 65, який фактично також обґрунтовує прохання Асоціації невідкладно розглянути вищезгаданий проєкт постанови на найближчому засіданні Уряду.

Таким чином, з метою відтермінування дати набуття чинності Технічним регламентом та запровадження перехідного періоду на цьому ринку Асоціація вкотре звернулася з письмовим клопотанням на адресу Уряду з проханням невідкладно розглянути цей проєкт постанови.

Асоціація переконана, що прийняття акта забезпечить створення нормативно-правового підґрунтя для запровадження плавного перехідного періоду для операторів ринку косметичної продукції у зв’язку з  першим введенням технічного регулювання на вказаному ринку.

Крім того, на наш погляд, відтермінування набрання чинності Технічним регламентом дозволить центральним органам виконавої влади своєчасно та планомірно розробити відповідні підзаконні нормативно-правові акти та привести власні акти у відповідність із постановою.

Асоціація висловлює надію на своєчасне ухвалення рішення із зазначеного питання Кабінетом Міністрів України.

Пресслужба Асоціації «Оператори ринку медичних виробів»® AMOMD®

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті