У педіатричного комітету ЕМА новий очільник

27 Липня 2022 5:32 Поділитися

На своєму засіданні в липні 2022 р. Педіатричний комітет (Paediatric Committee — PDCO) Агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) обрав своїм новим головою на трирічний термін Брайана Ейлуорда (Brian Aylward). Як і Емер Кук (Emer Cooke), очільниця EMA, новопризначений голова комітету — родом з Ірландії.

Б. Ейлвард змінив на цьому посту професора Коенраада Норга (Koenraad Norga) з Федерального агентства з лікарських засобів і товарів медичного призначення (Federal Agency for Medicines and Health Products — FAMHP) Бельгії, який очолював PDCO протягом останніх трьох років.

«Я радий і маю честь бути призначеним головою Педіатричного комітету Європейського агентства з лікарських засобів», — зазначив доктор Б. Ейлворд. — PDCO відіграє ключову роль у консультуванні органів, що приймають рішення, як усередині, так і за межами EMA, а також інших зацікавлених сторін щодо досягнень у педіатричній медицині».

Б. Ейлворд брав активну участь у різноманітних заходах PDCO з 2010 р., коли його призначили заступником від Ірландії, перш ніж стати членом комітету в 2013 р. З 2014 р. він очолює робочу групу рецептурних препаратів PDCO. До переходу в регуляторні органи Б. Ейлворд працював анестезіологом та лікарем інтенсивної терапії.

Основна роль PDCO полягає у консультуванні спонсорів або компаній щодо можливості використання ліків у дітей під час їх розробки. У цьому контексті комітет оцінює зміст планів педіатричних досліджень (paediatric investigation plans), а також заявки на повну або часткову відмову та відтермінування.

За матеріалами www.ema.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті