Roche запускає тест для визначення клітинного імунітету проти SARS-CoV-2

19 Серпня 2022 11:20 Поділитися

Тест Elecsys IGRA SARS-CoV-2 допомагає краще зрозуміти імунну відповідь на інфекцію SARS-CoV-2 або вакцинацію. Він перевіряє здатність Т-клітин виробляти γ-інтерферон у відповідь на вірус. Новий діагностичний тест може допомогти уточнити клінічну тактику щодо пацієнтів із ослабленим імунітетом і груп високого ризику.

Своєчасна та добре скоординована відповідь Т- та В-клітин, ймовірно, є ключем до інфекційного контролю. Згідно з пресрелізом компанії «Roche», яким оголошують про запуск тесту, з переходом від пандемії до ендемічного стану COVD-19 стає все більш важливим краще зрозуміти адаптивну відповідь імунної системи на SARS-CoV-2.

«Тест Elecsys IGRA SARS-CoV-2 може забезпечити глибше розуміння імунної відповіді, — зазначив Томас Шинекер (Thomas Schinecker), генеральний директор Roche Diagnostics. — Це, у свою чергу, може допомогти зрозуміти та ідентифікувати тих, хто має вищий ризик прогресування тяжкого захворювання під час наявної чи майбутньої інфекції. Це особливо важливо для груп пацієнтів із ослабленим імунітетом і хворих із високим ризиком, які становлять до 20% у певній популяції. Результати тестів можуть допомогти медичним працівникам надати їм довгострокові рекомендації, наприклад, відповідне лікування».

Новий тест поєднує стимуляцію Т-клітин in vitro з використанням антигенів SARS-CoV-2 у пробірках cobas IGRA SARS-CoV-2 та автоматизований електрохемілюмінесцентний імуноаналіз на γ-інтерферон для якісного виявлення опосередкованої Т-клітинами імунної відповіді на SARS-CoV-2 у цільній крові людини.

Використовуючи антигени SARS-CoV-2 із широким вірусним геномом та охопленням антигенів гістосумісності, він забезпечує надійні результати з урахуванням варіантів вірусу та варіабельності популяції. Продукт працює на аналізаторах cobas e 411, e 601/602, e 402 і e 801, що забезпечує повністю автоматизований робочий процес.

Проте тест Elecsys® IGRA SARS-CoV-2 не є першим у своєму роді. Наприклад, німецька «EUROIMMUN» з минулого року пропонує тест Quan-T-Cell для кількісного визначення вивільнення інтерферону-γ Т-клітинами, специфічними проти SARS-CoV-2. До цього часу подібні тести здебільшого використовувалися лише для дослідницьких цілей, але тепер їх задіюють у складній імунодіагностиці.

За матеріалами www.roche.com; www.coronavirus-diagnostics.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті