Вперше: англійські лікарі зможуть призначати велосипедні прогулянки

23 Серпня 2022 2:08 Поділитися

Згідно із оголошенням уряду Великої Британії, яке зроблено 22 серпня, лікарі загальної практики будуть виписувати соціальні рецепти (Social prescriptions), призначаючи ходьбу, пересування із допоміжними засобами та їзду на велосипеді як частину комплексу заходів для покращення психічного та фізичного здоров’я та зменшення нерівності у країні.

Уряд виділив 12,7 млн фунтів стерлінгів (15 млн дол. США) в якості багаторічного фінансування 11 місцевим органам влади в Англії. Фінансування буде спрямовано на кілька пілотних проєктів у кожному місці, зокрема тренування дорослих велосипедистів, безкоштовний прокат велосипедів і групи для прогулянок.

Інші схеми включають дні велосипедних прогулянок для всіх, де особи, які, можливо, раніше не їздили на велосипеді, можуть спробувати це в дружній атмосфері, або пішохідні та велосипедні групи психічного здоров’я, де люди можуть спілкуватися із членами своєї громади під час фізичної активності. Пілоти мають бути реалізовані разом із покращенням інфраструктури, щоб люди почувалися безпечно під час їзди на велосипеді та ходьби, заявляють в уряді Великобританії.

Пілотні проєкти мають на меті оцінити вплив їзди на велосипеді та ходьби на здоров’я людини, наприклад, зменшити відвідування лікарів загальної практики та залежність від ліків через підвищення фізичної активності. Як зазначено в пресрелізі, вперше представники транспортної, туристичної та медичної галузей працюватимуть разом над спільним масштабним проєктом з покращення здоров’я та подолання нерівностей. Пілотні проєкти будуть запущені в період 2022–2025 рр. з постійним моніторингом і оцінкою для підтримки постійного навчання.

За матеріалами www.gov.uk; www.bbc.com; www.cittimagazine.co.uk

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті