Сертифікати вакцинації від COVID-19: що роботи, якщо у вакцини змінилася назва?

29 Серпня 2022 9:57 Поділитися

МОЗ повідомляє, що у зв’язку зі змінами в реєстрації виробника з 29 липня вакцину Janssen було перейменовано в Jcovden, а вакцина Moderna змінила назву на Spikevax.

Тому, якщо COVID-сертифікат був згенерований до цієї зміни назв, він усе одно буде дійсним і не потрібно проводити повторну генерацію документа чи перевипускати його pdf-версію.

Зокрема, навіть якщо на ампулі вакцини вказано одну із цих назв, а у COVID-сертифікаті — іншу, то відобразиться правильна змінена назва.

Зміни носять винятково юридичний характер і не впливають на якість, склад вакцин чи їх дієвість.

Також вакцинованим українцям варто знати, що, якщо вони щепилися новою вакциною Comirnaty Tris/Sucrose, у COVID-сертифікаті все одно буде відображатися назва Comirnaty, оскільки це та ж вакцина, тільки в більш зручній формі транспортування та збереження.

Наразі в Україні доступні лише три вакцини проти COVID-19: Comirnaty від Pfizer, CoronVac та Jcovden від Johnson & Johnson. Зокрема, 100 тис. доз останньої були завезені в Україну 4 серпня в межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцина вже розподілена та доставлена у 21 область та м. Київ.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті