Уряд відмовився від запровадження 10% збору на імпортні операції — ЄБА

02 Вересня 2022 3:35 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) повідомляє, що законопроєкт про запровадження 10% податку на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій не піде на розгляд Верховної Ради України. «ЄБА вітає це рішення та дякує, що голос прозорого бізнесу було почуто, концепцію ретельно проаналізовано та, враховуючи потенційні ризики, можливе нововведення відхилено», — наголошується в повідомленні.

Варто нагадати, що у серпні ЄБА зверталася до органів державної влади із закликом перед прийняттям рішення повноцінно оцінити ризики від впровадження цього податку як для держави, так, зокрема, і для бізнесу. Адже левова частка компаній у нинішніх непростих умовах може просто не витримати такого навантаження, наслідком чого може стати скорочення або й взагалі закриття підприємств.

Більше того, якби додаткове оподаткування валютних операцій було введено, то ці мита неминуче лягли б на плечі кінцевого споживача, а це — значне подорожчання вітчизняних та імпортних товарів в умовах наявної інфляції та зростання курсу валют.

Водночас ЄБА висловила сподівання на подальший діалог і щодо інших, не менш актуальних питань для бізнесу, зокрема, концепції податкової реформи 10-10-10, бронювання ключових працівників від мобілізації та виїзду представників бізнесу за кордон у короткострокові відрядження.

За матеріалами eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті