ВООЗ планує збільшити інвестиції в українську медичну систему — Олександр Комаріда

12 Вересня 2022 11:04 Поділитися

ВООЗ долучиться до відновлення системи охорони здоров’я України шляхом збільшення інвестицій, продовження надання гуманітарної допомоги, евакуації та реабілітації тяжкохворих і поранених українців. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда за результатами зустрічі з керівником Європейського регіонального офісу ВООЗ доктором Гансом Клюге.

«Під час зустрічі з доктором Клюге ми домовилися відновити процес підтримки ВООЗ національних фармвиробників стосовно процедури прекваліфікації та оцінки регуляторної системи, адже така допомога, крім іншого, забезпечить валютні надходження в Україну, — зазначив О. Комаріда. — Також обговорили питання створення систем фізичної реабілітації та психологічної допомоги, що є дуже важливим, враховуючи реалії сьогодення. Говорили й про збільшення постачання вакцин».

Перший заступник міністра подякував ВООЗ за значну кількість гуманітарної допомоги та піклування про поранених, які поїхали у європейські країни за програмами медичної евакуації. Пан Г. Клюге запевнив, що організація продовжить підтримувати Україну і тренувати медичних працівників.

Понад 30 представників системи охорони здоров’я взяли участь у семінарі щодо обговорення питань зміцнення спроможності України реагувати на національні надзвичайні ситуації та спалахи за допомогою розгортання клінічних команд медицини катастроф і  громадського здоров’я, організованого ВООЗ.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті