Фармацевту житомирської аптеки загрожує кримінальна відповідальність за продаж нарковмісних ліків без рецепта

13 Вересня 2022 12:35 Поділитися

За інформацією пресслужби Житомирського районного управління поліції, днями слідчі відомства за процесуального керівництва окружної прокуратури завершили розслідування за фактом порушення правил реалізації нарковмісних ліків. Правоохоронці зібрали докази причетності до цього діяння 23-річної працівниці однієї з аптек м. Житомира. Нині обвинувальний акт направлено до суду.

У серпні поліцейські зафіксували факт незаконного продажу нарковмісних лікарських засобів в одній з аптек на околиці обласного центру. Правоохоронці встановили, що фармацевт продала місцевому жителю відповідний препарат без обов’язкового рецепта від лікаря.

«Вилучені під час слідчих дій таблетки направили для експертного дослідження. Відповідно до його висновків, препарат містить наркотичні речовини і належить до засобів, вільний обіг яких заборонений чинним законодавством», — зазначають у поліції.

Слідчі повідомили жінці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. Після проведення усіх необхідних слідчих дій обвинувальний акт направлено до суду.

Відповідно до чинного законодавства, за порушення встановлених правил передбачено покарання — від штрафу до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами zt.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті