Аптеки, які відпускають ліки за е-рецептом, можна буде впізнати за спеціальною наліпкою

13 Вересня 2022 3:32 Поділитися

У серпні цього року в Україні запрацював електронний рецепт (е-рецепт) на антибіотики. Це перший етап впровадження відпуску рецептурних лікарських засобів за е-рецептом.

З листопада в Україні е-рецепт поширюватиметься і на групу наркотичних (психотропних) лікарських засобів. З часом е-рецепт прийде на заміну спеціальним паперовим рецептурним бланкам, що використовуються зараз для призначення цієї групи лікарських засобів.

Придбати антибіотики за рецептом можна в будь-якій аптеці. Для цього достатньо предʼявити фармацевту рецепт чи інформаційну довідку, яку пацієнту надав лікар. Важливо, що після закінчення перехідного періоду аптеки будуть відпускати антибіотики виключно за е-рецептом.

Сьогодні в електронній системі охорони здоров’я працює понад 16 тис. аптечних закладів. Впізнати аптеку, яка працює з е-рецептами на антибіотики та в подальшому на всі рецептурні препарати, можна за наліпкою на дверях «Відпускаємо ліки за е-рецептом».

«Якщо у вас є додаткові запитання, що стосуються призначення антибіотиків за е-рецептом, ви можете звернутися до контакт-центру за коротким номером 16-77 (гілка «7»). Оператори підтримки проконсультують вас та допоможуть у вирішенні ваших проблем», — інформують в пресслужбі МОЗ України.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті