Попередня оплата товарів, робіт і послуг: МОЗ встановлено строки та розміри сум

15 Вересня 2022 4:04 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 9 вересня 2022 р. № 1644 установило строки та розміри сум, за якими розпорядники (одержувачі) бюджетних коштів у договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг можуть передбачати попередню оплату.

Отже, попередня оплата можлива при закупівлі товарів, робіт і послуг:

  • за поточними видатками — на строк не більше 3 міс у розмірі до 100% їх вартості включно;
  • за капітальними видатками та державними контрактами (договорами), періодичних видань — на строк не більше 12 міс у розмірі до 100% їх вартості включно;
  • що закуповуються за зовнішньоекономічними контрактами (договорами), укладеними на виконання міжнародних зобов’язань, для забезпечення національної безпеки та оборони держави, для забезпечення участі України у міжнародних, національних та всесвітніх виставкових заходах — на строк не більше 24 міс у розмірі до 100% їх вартості включно.

Попередня оплата розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками та державними контрактами здійснюється шляхом спрямування бюджетних коштів виконавцям робіт, постачальникам товарів і надавачам послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Державної казначейської служби.

Керівники розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів визначають розміри та строки попередньої оплати в межах відповідного визначеного строку.

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» як одержувач бюджетних коштів на виконання програм та здійснення централізованих закупівель в частині доведеного до нього переліку напрямів профілактики, діагностики та лікування, протягом відповідного бюджетного періоду може здійснювати попередню оплату в разі закупівлі:

  • ліків, медичних виробів та пов’язаних послуг — 100% вартості на строк не більше 1 року;
  • імунобіологічних препаратів (вакцин) та пов’язаних послуг — 100% вартості на строк не більше 18 міс.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті